SpotifyApple MusicYoutubeYt.Music

Şamanik Trans Dansı, şamanik çalışmalarla ilgilenen veya uygulayan kişiler için trans dansı başlatmak amacıyla özel olarak hazırlanmış bir müziktir…
Şamanik uygulamalar içerisinde trans dansı aracılığıyla yapılan yolculukların önemli bir yeri vardır. Şamanik uygulayıcılar ritm çalgıları eşliğinde dans ederek transa girer ve bunu çeşitli amaçlar için kullanırlar.
Müzisyen, besteci ve bilinç araştırmacısı M. Reşat Güner tarafından hazırlanmış olan bu müzik, şamanik trans dansı eşliğinde kullanılmak üzere özel olarak tasarlanıp kaydedilmiştir.
İçeriğinde Tuva şamanlarının gerçek ses örnekleri, canlı davul kaydı ve çeşitli efektlerle birlikte şamanik çalışmalarda önemli yer tutan dört elementi simgeleyen sesler de yer almaktadır.
İlk 1 dakika hazırlık kısmıdır: Çıngıraklar, Tuva şamanlarının sesleri ve çeşitli efektler uygulayıcının çalışma için uygun bilinç haline girmesine yardımcı olur.
Bu bölümün sonunda su ve hava elementleriyle birlikte toprak elementini simgeleyen davul vuruşları devreye girer. Davul ve çıngırak vuruşlarıyla devam eden 4 dakikalık bölüm dansın ısınma aşamasıdır.
5. dakikaya doğru yine su ve hava elementiyle birlikte yeni ritm aletleri müziğe katılır ve trans dansı hareketlenir. Bu bölümde ritm eşliğinde erkek ve kadın şamanların sesleri yaşamın tamamlayıcı unsurları olan “eril ve dişil” gücün dengesini vurgular.
8. dakikada hava elementinin yükselişiyle birlikte ateş elementi de devreye girer ve dansın ritmi doruk noktasına ulaşır.
9. dakikadan itibaren su ve hava elementleriyle birlikte ritmin şiddeti azalır ve müzik derinleşerek ruhsal bir boyuta yükselir. Bu bölümde dans yavaşlar, uygulayıcı dilerse yere uzanır veya ağır hareketlerle dansı sürdürür. Burada çalışmanın hedefi olan bilinç haline ulaşılır ve amaç gerçekleştirilir.
4 dakika süren bu derinleşme bölümünün ardından tekrar toprak elementi devreye girer ve son kısma kadar davullar sade bir ritmle çalar.
Son 40 saniye içinde dünyadaki yaşamın kaynağı olan su elementini simgeleyen deniz dalgalarıyla müzik sona erer. Müziğin tamamı 16 dakikadır. Uygulayıcı dilerse bir süre daha trans hali içinde kalıp dinlenebilir.

Albüm Notları
Shamanic Trance Dance  © 2015, M. Reşat Güner
Kompozisyon, klavye, davul; kayıt ve mix: M. Reşat Güner
Tüm yayın hakları M. Reşat Güner’e aittir. Sanatçı haklarına saygı gereği kopyalanmaması, dağıtılmaması ve izinsiz olarak yayınlanmaması rica olunur.